top of page

Integrative MedicineIntegrative Medicine is een moderne visie op gezondheidszorg, waarbij er vanuit wordt gegaan dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.


De zorgvrager wordt gezien, onderzocht, gecoacht en behandeld binnen de eigen context – lichamelijk, psychologisch en sociaal-cultureel. Er is aandacht voor fysieke, emotionele, mentale en spirituele aspecten van de zorgvrager.

Een behandeling vanuit Integrative Medicine rust op vier belangrijke pijlers:

  • er is een gelijkwaardige relatie tussen zorgverlener en zorgvrager, met de zorgverlener in een coachende rol;
  • er wordt geïnvesteerd in preventie en leefstijlinterventies;
  • alles wat, op basis van onderzoek, veilig en effectief is voor de gezondheid (“evidence based”) wordt benut;
  • er wordt gewerkt aan en in een helende omgeving, dat wil zeggen: een omgeving die bijdraagt aan genezing en welbevinden.

Integrative Medicine is niet alleen een visie, maar biedt ook een praktische uitwerking daarvan. Daarbij gaat het onder andere om leefstijlinterventies, zowel preventief als in de behandeling. Er wordt een scala aan evidence based methoden gebruikt om gezondheid en welbevinden te bevorderen. Dit maakt Integrative Medicine bij uitstek geschikt als uitgangspunt voor leefstijlcoaching.

Bij Flor de Liz is Integrative Medicine de overkoepelende discipline, waarbij een holistische kijk wordt gehanteerd en de cliënt wordt gezien als een geheel van lichaam, geest en ziel.

bottom of page