top of page

Ketogene Therapie

Een ketogeen voedingspatroon bestaat uit een minimale koolhydraat- en een verhoogde vetinname. Dit voedingspatroon bootst de reactie van het lichaam op honger na door gebruik te maken van vet als primaire energiebron bij het ontbreken van een koolhydraatbron in de voeding. Bij een op koolhydraten gebaseerde stofwisseling zet het lichaam koolhydraten om in glucose, de snelste energiebron voor het lichaam en in de meeste gevallen ook de enige energiebron voor de hersenen. Bij een lege maag kunnen aminozuren geen adequate energiebron voor de hersenen zijn en vetzuren kunnen de bloed-hersenbarrière niet passeren. De lever gebruikt de vetzuren om ketonlichamen te maken, die de bloed-hersenbarrière wel kunnen passeren en als vervanging van glucose als energiebron van de hersenen kunnen dienen.


Een ketogeen voedingspatroon heeft een krachtig en positief effect op de metabole gezondheid en daarmee het hele lichaam. Dit merk je aan je energie, je gewicht, je mentale helderheid en je lichamelijke gezondheid. Ongeveer 60% van de volwassen Nederlandse bevolking is metabool ongezond en lijdt aan het metabool syndroom, insulineresistentie of diabetes II.


Het aantal voorstanders van een ketogeen voedingspatroon is groeiende. Waar het ketogene voedingspatroon vroeger vooral werd toegepast bij moeilijk behandelbare epilepsie, wint dit voedingspatroon inmiddels terrein bij veel andere aandoeningen zoals obesitas, metabool syndroom, pre-diabetes, diabetes en kanker, maar ook bij neurodegeneratieve ziekten zoals, Alzheimer, Parkinson, MS en zelfs mentale aandoeningen zoals schizofrenie, depressie en bipolaire stoornissen.


Denk je dat het ketogene voedingspatroon iets is voor jou, neem dan contact met mij op via het contactformulier.


Wil je gelijk aan de slag met de "keto switch challenge" zodat je kan zien wat keto voor je doet, kijk dan eens hier. De eerste keto switch challenge is van 20 maart tot 2 april. Zo maak je op een laagdrempelige manier kennis met keto


Wil je eerst meer weten over het ketogene voedingspatroon, dan kan ik je de cursus het "Keto Leefstijl Programma" van harte aanbevelen. Klik hiervoor op het volgende logo.

bottom of page